Avantajele sistemului centralizat de încălzire

Mai ieftin (cu 40%)

Ultimii ani au venit cu o serie de investiţii masive destinate modernizării sistemului de încălzire centralizată. Primul pas a fost reabilitarea surselor de producţie prin construcţia unor centrale de cogenerare de înaltă eficienţă. S-au demarat lucrările de reabilitare şi reconfigurare pentru reţelele de transport. Acest efort a dus la reducerea preţului gigacaloriei furnizată către populaţie de la 198,5 la 170 de lei.

Comparând costul anual al încălzirii, concluzia este că cei racordaţi la sistemul centralizat plătesc cu 40% mai puţin decât utilizatorii centralelor de apartament.

Fără riscuri

Toţi suntem conştienţi de riscurile şi neplăcerile pe care le poate aduce o centrală de apartament: defecţiuni în timpul sezonului de încălzire, scurgeri de apa sau gaz, pericol de intoxicaţie cu monoxid de carbon, pericol de explozie.
Sunt aspecte pe care sistemul de încălzire centralizată le elimină şi implicit grijile care vin cu ele. Nu sunt necesare detectoare de gaz, revizii periodice sau cheltuieli suplimentare pentru a avea grijă de siguranţa familiei.

Siguranţa încălzirii căminului

Noul producator de agent termic utilizează tehnologie de ultimă oră asigurând livrarea energiei termice în regim continuu dintr-o sursă de înaltă eficienţă.

Instalaţiile de producţie în cogenerare de înaltă eficienţă sunt de ultimă generaţie şi îţi dau siguranţa că familia ta se va bucura de încălzire fără întrerupere în sezonul rece şi de apă caldă pe tot parcursul anului.

Prioritate la reabilitarea termică a clădirilor

Costul încălzirii este redus prin subvenţiile acordate de Primăria Braşov. De asemenea, reabilitarea termică a clădirilor înseamnă un consum energetic mai mic, de aceea Municipalitatea este direct interesată să susţină cu prioritate reabilitarea termică a blocurilor care sunt branşate sau care solicită rebranşarea la sistemul de încălzire centralizată.

Rebranşare gratuită

Pentru a încuraja populaţia să revină în sistemul de încalzire centralizată, Municipalitatea acordă, prin intermediul TETKRON, gratuitate la rebranşare, cu condiţia respectării legislaţiei în vigoare şi a condiţiilor tehnice specifice.

Impact redus asupra mediului

Braşovul este Capitala Verde a României şi aşa trebuie să rămână, pentru ca noi şi copiii noştri să ne bucurăm de aer curat şi o viaţă sănătoasă.

Sistemul centralizat este monitorizat din punct de vedere al protecţiei mediului şi respectă cele mai stricte norme de mediu naţionale şi europene.

Armonie arhitecturală

Ne mândrim cu oraşul nostru şi ne dorim un Braşov cât mai frumos. Sursele de producţie ale sistemului centralizat sunt construcţii moderne şi în armonie arhitecturală cu clădirile din zonele în care sunt amplasate.

Tehnologie modernă

Tehnologia de ultimă generaţie şi de înaltă eficienţă pentru producerea energiei termice prin cogenerare a fost utilizată pentru modernizarea sistemului centralizat. Astfel, centralele furnizează mai multă energie electrică şi termică folosind mai puţin combustibil şi asigurând o economie de energie primară (gaz metan). Iar cogenerarea este în acord cu normele europene de mediu.

Preţ stabil

Următorii ani vor aduce scumpiri la preţul gazului metan cu peste 65% faţă de preţul actual. În cazul centralelor de apartament, aceste majorări de vor reflecta direct în costul încălzirii.

Celor de mai sus, se adaugă şi taxa de poluare pentru centralele de apartament, impusă de Uniunea Europeană. Astfel, posesorii de centrale termice (cu încălzire pe gaz metan) se vor confrunta cu creşteri semnificative de costuri pentru asigurarea căldurii în locuinţe.